Infotainment

AirAsia Lancarkan Kempen ‘Balik Kampung’, Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini

AirAsia Lancarkan Kempen ‘Balik Kampung’, Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini
AirAsia Lancarkan Kempen 'Balik Kampung', Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

AirAsia baru sahaja melancarkan kempen ‘Balik Kampung with Fixed Fares’ di RedQ, KLIA2 dan majlis pelancaran turut dihadiri oleh Menteri Pengangkutan, Anthony Loke. Pastinya, kempen ‘Balik Kampung with Fixed Fares’ ini akan membuatkan anda tersenyum lebar untuk balik kampung menjelang Hari Raya Aidilfitri nanti.

Artikel Berkaitan:

AirAsia menawarkan penerbangan tambahan istimewa pada tambang rendah tetap antara Semenanjung dengan Sabah dan Sarawak untuk perjalanan 19 April hingga 30 April 2023 dan tempahan boleh dibuat mulai jam 6 petang ini sehingga 30 April 2023.

AirAsia Lancarkan Kempen 'Balik Kampung', Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini 2

Harga tiket yang ditawarkan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sibu, Bintulu dan Miri, serta dari Johor Bahru ke Kuching, Sibu dan Miri hanya RM199 sehala manakala dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu, Sandakan dan Tawau, serta Johor Bahru ke Kota Kinabalu pada RM249 sehala.

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke berkata, beliau berbesar hati kerana syarikat tambang murah itu terus komited menyokong inisiatif kerajaan untuk menurunkan tambang penerbangan semasa musim perayaan, meskipun terdapat kekangan operasi.

AirAsia Lancarkan Kempen 'Balik Kampung', Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini 3
Menteri Pengangkutan, Anthony Loke bersama Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Haji Hasbi ketika pelancaran ‘Balik Kampung with Fixed Fares’. Foto: Mimie Yuzi

“Jumlah penerbangan tambahan yang disediakan Air Asia adalah sebanyak 62 penerbangan untuk 11 laluan di antara Kuala Lumpur dan Johor Bahru untuk ke Sabah dan Sarawak.

“Sarawak ada empat lokasi (Kuching, Sibu, Bintulu dan Miri) manakala di Sabah (Kota Kinabalu, Sandakan dan Tawau). Jumlah tambahan kerusi pula sebanyak 11,400 buah kerusi.” ujar Anthony Loke

AirAsia juga telah bekerjasama dengan BigPay untuk menawarkan pengguna BigPay diskaun 5% untuk semua penerbangan AirAsia selama setahun dengan menggunakan kod promosi “BIGPAY5”.

Jika anda belum miliki kad BigPay, anda boleh mendaftar dan menggunakan refferal code ini 1GZSREAKLO untuk mendapatkan kredit sebanyak RM5.


AirAsia Lancarkan Kempen 'Balik Kampung', Tawar Harga Tambang Tetap Ke Sabah Sarawak Mulai Hari Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo